„На 20 км от София“ e документален филм, показващ живота на хората в с. Кокаляне. Разказът е воден от Мишев, познат и много харесван от цялото село, той се грижи и поддържа чистотата там. През неговите очи проследяваме живота в селото и отношението към столицата в съседство.

Работата по „На 20 км  от София“ е първа стъпка в документалното кино за авторите на филма. Подготовката за снимачния процес премина в срещи с главния персонаж на филма – дядо Мишев и с други жители на селото. Това позволи на участниците в проекта, да се опознаят и да се потопят в живота и атмосферата на селото. За жителите на селото и дядо Мишев, това беше едно уникално изживяване.

Поставяйки “основи” с този късометражен документален филм, проектът цели да покаже на младата аудитория и най-вече на хората, занимаващи се с изкуство, че потенциалът в България и в българските села е неизмерим. Аудиторията, която живее в слабо населени места, ще се припознае в историята и ще оцени положителната страна на това, да живееш в малко и спокойно населено място и все пак поддържащо връзка със света.


Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“

С участието на: Димитър Мишев и жители на с. Кокаляне

Режисьор: Симона Георгиева

Оператор: Иво Балджиев

Монтаж: Симона Георгиева

Дрон оператор: Любо Цанков

Изпълнителен продуцент и организатор: Мартина Костелянчик

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете КлинКлин в Patreon!