Екип

Запознайте се с лицата от екипа, които ще работят за вас.

Основателят на klinklin.bg се занимава с медии от 14 годишен, когато хобито му е предпечатната подготовка. По-късно си поставя за цел да разбере как функционират медиите и работи последователно за Агенция „Фокус“, култовия регионален Вестник „За Люлин“ и списание „Тема“. Работи като журналист на свободна практика и кореспондент за чуждестранни издания. Извън журналистиката, снима документални филми, занимава се с реклама, организира събития и е основен двигател на инициативата „Зелени релси в София.


Нашият отговорен редактор Гери вярва, че журналистиката има нужда от искрен антропологичен подход. Тя никога не спира да учи и да търси. Живее един месец в Израел, за да направи интервю с жена, която се е срещала очи в очи с д-р Менгеле. Има личен блог за сънища. Занимавала се е със сугестопедия, води музикално радиопредаване и се гордее със своите публикации в National Geographic, Webcafe, David Publishing Company, Seminar-BG, Djambore, БНР, Timeart, сп. Българска наука… Освен писането, голямата ѝ страст са алтернативната музикална сцена, понастоящем тема на докторската й дисертация, обучителната дейност и барабаните.


Международният редактор на КлинКлин е най-известният блогър за Близкия Изток в България. От 2009 насам публикува своите анализи във всички сериозни публицистични издания. Руслан често обикаля телевизионните и радио предавания, за да разяснява ситуацията в арабския свят. Не харесва режими, да не кажем – алергичен е към тях. Бори се за една минута повече международни новини в рамките на новинарските емисии. От време на време пътува до Ливан, Турция и Ирак, за да отразява събитията, случващи се в тези държави. В КлинКлин ще разисква геополитиката, каквато никога няма да видите „по телевизора“ и същевременно ще търси точното място на България в световната карта на влиянието.


Боряна Ангелова-Игова се занимава с екзотичните за България философията на спорта и журналистическата етика. Завършила е СУ „Климент Охридски“ където придобива и докторска степен по философия. Към момента е преподавател в НСА „Васил Левски“. Специализирала е журналистическа етика в Колежа „Тринити“, гр. Дъблин и университета „Адам Мицкевич“, гр. Познан. Работила е за редица печатни и електронни медии, като БНР, програма „Христо Ботев“, в. Монд дипломатик, Литературен вестник и др. Към настоящия момент е редактор на р. Шпагат в сп. „Литературен клуб“ и се изявява като автор в КлинКлин. През 2016 г. статията й в съавторство с Кирил Беспалов – “Банско последната крепост на олигархията“ е номинирана и отличена с грамота за най-добър журналистически материал за 2016 г. от фондация „Биоразнообразие“.


Той е отговорен за дизайна и брандинга на КлинКлин. Сигурно го познавате от графити екипа 140 Идеи, с който реализира големи концептуални стенописи, обвързани с природозащитни каузи и тематики. В последните години Николай Петров се насочва към буквите и калиграфията, чрез които намира най-добрия начин да изрази себе си. С постоянен интерес към визуални експерименти и навлизането в различни сфери и техники на изразяване, като фотография, оригами и видео. Не се интересува от политическото пространство в страната, а от опазването на нейните природни богатства.

compass_niki1"


Смята се за журналист по призвание, а има и образование за такъв. Писал е на свободна практика за някои от големите печатни и онлайн медии в България. Освен КлинКлин, любимото му медийно пространство остава студиото на студентското Радио „Реакция“, където ще го засечете в предаването „Лумпенпролетариат“. 


Търсач на истината. Щастлив е, че винаги е бил положителен посланик на Българското в многото си пътувания зад граница. Обожава да странства, но не като класически турист, а потапяйки се в обществата които посещава. Юрист по образование. Работи в реалния неправителствен сектор от 2009г. Съучредител на фондациите „За Оборище“ и „Корен“, както и на Сдружение “За граждански прояви – КЛИН”. Административен директор на СПФБ до януари 2015г. Доброволец в доброволно формирование на Столична община. Сега опитва да се прехранва като търговец на реплики на средновековни, индиански и др. палатки. Дипломат по разум, непримирим по нрав, труден за баланс. Основни интереси в областта на устойчивото развитие, културата и образованието.


Помни се само около писането – на художествени и публицистични текстове. Завършва „Журналистика” в СУ „Св.Климент Охридски” и участва в различни медийни (онлайн издания, телевизия и радио) експерименти с най-вече с цел представяне на изкуство и културни алтернативи. Бори се за повече култура в медиите, повече култура спрямо медиите и повече културни медии.


Пише, откакто се помни. После пише още. Завършил е „журналистика“ в СУ, за което понякога не съжалява. Работил е по специалността си като автор, водещ и редактор в редица специализирани, информационни и лайфстайл печатни, радио и онлайн медии. И продължава да го прави от време на време. Иначе пише проза, поезия и всичко помежду им. В КлинКлин ще се занимава с липсващия сегмент от съвременната субкултура след сп. Егоист – lifestyle, литература, гонзо-журналистика в един неповторим мишмаш.


Стани част от екипа на КлинКлин за един от следните ресори:

  • Политика и НПО-сектор
  • Енергетика и околна среда
  • Финанси for dummies
  • Икономика на бъдещето
  • Социално неравенство
  • Устойчиво развитие
  • История и антиконспирация
  • Образование, психология и поведение
  • Свободен интернет
  • Добра храна и начин на живот