„МузиКЛИНика“ е скромно пространство за ритми в рамките на Клин/Клин. В него най-вече ще ви сглабяме по някой плейлист, който да придружава делничното безпокойство и самосъжаление, петъчно-съботното нацокване и неделния махмурлук. Носталгия, трендсетинг, любов.

Следвайте МузиКЛИНика в Спотифай

Лазар Ангелов – Selector Lazy Face – селектор и радио водещ е създателят на култовото предаване Jamаica Air Force, изцяло посветено на реге културата и стиловете. Смело може да се похвали с дъблейти на епични актуални артисти като Dubioza Kolektiv, Longfingah, MC Chakka, както и с родния Cmotan MC.

„Мързи го лицето“, но не го мързи да пътува, да пуска по големи и малки фестивали и събития, както и дълго време да се занимава с организацията на мощни събития в София, за които не сме и мечтали.

Още звук: Плейлистът на Skill

Той е част и от създаването на първия по рода си филм за българската реге сцена, а именно документалния „Sofia – Kingston – Babylon“.

В момента се подвизава отново със свежо занимание – Catch a fire – second hand records. Мястото, където може да откриете всякакви съкровища за грамофон. Ето и подбраната от него музичка.

Преди около месец един приятел ме покани да полеем новородената му дъщеря за която той и жена му са избрали страхотното име Кая. Още същият ден малката красавица се сдоби и с първата си плоча – разбира се едноименният албум на Боб Марли, а ето и любимата ми песен от него.

 

Често пазарувайки плочи за магазина ми се налага да решавам за секунда или две дали дали да взема дадено заглавие и понякога решението ми е повлияно от обложката.
В този ред на мисли обложките на албумите на Grace Jones са едни от най-стилистично изпипаните на които някога съм попадал.

Чуй още: Плейлистът на 5 шкембе чорби

Не бях слушал албума, но се загледах, зачетох и фактът, че Grace Jones го записва с creme de la creme на ямайските музиканти и това се случва в легендарното Compass Point Studios в Бахамите наклони везните в нейна полза. Заглавното парче е неземен кавър на класиката на Iggy Pop, енджой!

Третата пeсен е една вълшебна (и станала вайръл) мелодия идваща от лондонския джаз ъндърграунд.Чуйте я веднъж и гарантирам, че след това ще искате да си я пуснете отново.

Скачаме близо 70 години назад във времето и както понякога човек осъзнава – дадена песен съвсем не е оригиналът, за който си е мислел, че е. В този случай една френска банда е изкопирала от А до Я тази класика на Dave Brubeck, а че това аз го разбрах преди около седмица, си е мой проблем 🙂

В случай, че се чудите чий е кавърът: цък

Още един пример за семпли – в този случай преслушвайки плочи в магазина случайно
попаднах на един трак от който е „силно вдъхновена“ деветдесетарската рап класика „They Want EFX“.

Следете Lazy Face и тук:

Facebook page

Mixcloud

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете Стела Михайлова в Patreon!