Снимка: Бебо Халваджиан/ Bebo Halvadjian

„МузиКЛИНика“ е скромно пространство за ритми в рамките на Клин/Клин. В него най-вече ще ви сглабяме по някой плейлист, който да придружава делничното безпокойство и самосъжаление, петъчно-съботното нацокване и неделния махмурлук. Носталгия, трендсетинг, любов.

Следвайте МузиКЛИНика в Спотифай

 

Стефан Колев – Skill е емблематична фигура в района на Тепетата. Основател е на Домъ на плочата, бар „1890“ и организатор на най-големите базари за грамофонни плочи. Списъкът в биорафията продължава: DJ, графитаджия, рапър, дизайнер, радио водещ и още много други. Той е доказателството, че, избирайки псевдоним за себе си, той те води в начинанията и Скил-а определено е защитил и продължава да защитава своя.

Той е една от забележителните усмивки на Пловдив и винаги е готов да те заведе в най-густо-майна мястото за хапване, ….но да не хукнете всички сега.

Слушам по много музика и постоянно и ми е доста трудно да се огранича само в 5 трака и да подбера това, което най-ми харесва, защото музика да искаш ;))) Но, по-общо казано, винаги вкъщи като музикален фон присъства и стара, и нова хубава музика, която отговаря на моето усещане.

 

В тая банда определено най-любим като вокал ми е барабанистът Арън Фрейзър (ей т’ва  хипстърче с цайсите, което пее)  –  уникален фалцет!

Съчетавайки множество влияния от годините, прекарани в ровене на плочи, китаристът Блейк Рейн казва, че подхождат към създаването на песните си по същия начин, по който го правят хип-хоп-продуцентите, тъй като често се вдъхновят, например, от седемдесетарски фолк-рок или класическо R&B звучене.

 

J.Lamotta (Jay Lamotta Suzume) е роденa в Тел Авив в семейство с корени от Мароко. „Артистичното й име е вдъхновено от филма Raging Bull. Историята е за итало-американския шампион по бокс Джейк Ламота. „Моите хитове са моите удари, раздадени с любов “.

 

Четете още: МУЗИКЛИНИКА С ÅL NIK

 

Новият й албум „Suzume“ е записан в четири различни студиа в Берлин, включващи 24 музиканти от цял свят. За разлика от албума „Conscious Tree“ от 2017 г., който е направен с помощта на открити звуци и семплери, в новият албум J.Lamotta разширява своя творчески репертоар, като създава топло звучене, изпълнено от музиканти (live strings & horn section).

 

Малцина са имали възможността да чуят блестящата музика на виртуозния пианист, аранжор и автор на песни, Herman Eberitzsch Jr. III. Известен на колегите си като „funky knuckles“, Eberitzsch изработва неподражаема марка psychedelic soul и funky jazz по време на много фантастичното артистично и политическо пробуждане в Сан Франциско през 60-те и 70-те години. Неговата смела експериментална музика за жалост е пропусната от ушите на правилния човек от музикалния лейбъл A&R и никога не вижда комерсиално издание. Студийните ленти намират пътя си към мазето на Eberitzsch, където остават 35 години до случайна среща с Family Groove Records. След като има оригиналните записи на Eberitzsch, лейбълът, базиран в Сан Франциско, успявава да селектира траковете в компилация от четири части, озаглавена Проект HE3.

 

Миналата година, 2018-та, излезна напълно лицензирано преиздаване на легендарната фънк банда от Оклахома –  Messengers Incorporated  – със своя албум „Soulful Prolamation“! Лично пресовани в много малък тираж през 1972 г., оригиналните копия на това чудовище се ценят от феновете на соул фънк музиката и се считат за свещен Граал. Това ограничено издание е от 1000 LP за RSD 2018, преснати на 180 грама винил и ремастерирани от Гарет Хейнс в Treelady Studios.

 

7HILLS Production  – пловдивският епичен независим музикален лейбъл, в който участват SKILL, WORST, Nacho a.k.a. Nas Kingston.

Слушайте още от Skill и различните му проекти тук: https://funkyskill.bandcamp.com/

 

Имаме си и БОНУС ТРАК от Скила като в доброто старо време, защото не робуваме дори на собствената си рамка от 5 трака.

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете Стела Михайлова в Patreon!