„МузиКЛИНика“ е скромно пространство за ритми в рамките на Клин/Клин. В него най-вече ще ви сглабяме по някой плейлист, който да придружава делничното безпокойство и самосъжаление, петъчно-съботното нацокване и неделния махмурлук.  Носталгия, трендсетинг, любов.

 

***Следвайте МузиКЛИНика в Спотифай***

 

В навечерието на угощенията, трапезите и многото пари за нищо конкретно, е редно да ви откъснем от радио смущенията на Майкъл Бубле и Марая Кери. Купонджийските тракове са необятно поле за изследване, затова улесняваме собствената си задача, като поглеждаме наблизо, към балканските съседки и леко отвъд.

 

Не е изненада, но е просто задължително. Толкова мъка и щастие, събрани на едно място, че копчетата на ризите сами хвръкват и тръгват по живот.

 

Bad copy са трима ненормалници от Белград, които са определени стилово като комедиен рап и са твърде подходящи за буйстване.

 

Who See са дуо черногорци, стартирали във втората вълна от развитието на екс-югославския хип хоп около 2002 г. Доста са шик и заслужават вниманието ви.

 

Саундтракът на “Зона Замфирова”, емблематичен сръбски филм, те кара първо да ревнеш, а след това яростно да се върнеш в хайдушките времена, да пукаш с пищоли и да крадеш булки.

 

Antwerp Gipsy-ska Orchestra – тези манякис са израсли далеч от балканските земи, но пък циганията им е покълнала отвътре, което потвърждават и траковете им. Този специално е ремиксиран в стил “помитащ кютек”.

 

Тъпчете се свободно по празниците, но на 10 хапки врътвайте по един бурен танц за по-добро храносмилане. ‘Айде!

 

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете Стела Михайлова в Patreon!