Айн Маркс

„МузиКЛИНика“ е скромно пространство за ритми в рамките на Клин/Клин. В него най-вече ще ви сглабяме по някой плейлист, който да придружава делничното безпокойство и самосъжаление, петъчно-съботното нацокване и неделния махмурлук.  Носталгия, трендсетинг, любов.

Следвайте МузиКЛИНика в Спотифай

 

На днешната дата през 1878 Санстефанският прелиминарен мирен договор между Русия и Османската империя слага край на войната помежду им. Започва Третата българска държава, но 141 години по-късно повечето хора в нея си остават страшни спрелтаци. Ето какво: във фалшивите новини турска фирма взима на концесия връх Шипка, в реалните – националистическа партия от управляващата коалиция официално се възмути, че президентът говори на английски, а не на български, с шефа на НАТО. По телевизията Васо Кеца и Стефан Димитров се възмущават, че медиите на прехода са оформили профанизирано общество, пренебрегвайки тяхната музика. Културните течения се направляват от колата на Мон Дьо, който е поне толкова безинтересен, колкото Васо Кеца. Както вече сме обръщали внимание в тази рубрика – положението е толкова спряло, че саундтракът на справедливия народен гняв се обуславя от „Вдигни очи“ на Валди Тотев и „Лет ит би“. Атмосферата е като на парти на младежкото ГЕРБ.

Празник е и трябва малко да се поосвободим от тия глупости.

Тази песен излезе вчера. Лирическият герой в нея също като нас се чуди на квантовия феномен, в който всички заедно сме спрели в движение. Момчетата зад парчето наскоро направиха един цял албум, наречен „Ред и Хаос“.

Друг албум, който излезе наскоро и също е велик, е „Корени“ на F-act. За да се почувстваш национално, в много от песните ще чуеш кавала на Християн (познат от Лого5/Оратница/Мерудия). Горната е последната в албума.

Слушай още: Плейлистът на Unkle Billy

Това е много вероятно вече да сте го слушали, но днес е 3 март и повтарянето на едни и същи неща до повръщане е в сърцевината на празника. Отдаваме значимото на Ицо Хазарта, който отново успешно громи голямо количество тотални глупости. Доколкото Ицо е автентичен пичага и е сърдит на простотията, прощаваме му, че чат-пат е хлебил от създаването й.

Скептични сме относно полезността на съвременния синдром човек нон-стоп да е доволно вторачен в огледалото и това да е и основната му тема на разговор. Не знаем „кога не сме себе си“ и кога сме, който сериозен въпрос ще оставим на лайф-коучовете, ‘щото и те трябва да ядат. Въпреки националната ни лайнарщина, демонстрирана в горните редове, песента на Мерудия ни харесва и не слушаме само нов рап. Песента не е толкова нова, но ако се кефехте на интересни нови неща, нямаше да се стигне до общата песен на Графа, Любо от Те и Орлин от Каффе, която се казва „Приятели завинаги“.

Чуй още: Песни за късане на ризи и превземане на маси

Приятен и позитивен празник, българи!

Още звук:

Ямайско съкровище
Пренебрегваните шедьоври на The Prodigy
МАЙМУНСКИ ТАНЦИ
НОВИ ТАВИ (НО НЕ С ТИКВЕНИК)
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ РОК И МЕТЪЛ КАВЪРИ
ФАРУК ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА
СОЦДИСКОТЕКА!

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете КлинКлин в Patreon!