Къде е изселен тарторът на един от първите фенклубове на Левски след погребението на Гунди и Котков? Коя е най-голямата загуба на националния ни отбор по футбол?

На такива ценни въпроси отговаряме в разговора ни със спортния журналист Теодор Борисов. А разговорът е само прелюдия към дебютната му самостоятелна книга – „Как Цар Футбол превзе България“.

Представянето й в София е на 19 април (петък), от 19 часа, в сградата на Съюза на архитектите. Издателството е „Българска история“. Повече инфо тук.

Теодор разглежда играта като огледало на политическото и социално положение в страната през бурния ХХ-век  – от първата топка в Дупница до Златната топка на Христо Стоичков. 50-те текста в книгата са плод на ровене по прашните страници на българските вестници, държавните архиви и други източници.

Превърнаха се и в хубав повод, по който да ви представим новата форма на съдържание, която възнамеряваме да развиваме – подкастът ни Клин/Cast. Тепърва ще има какво да чуете от нас, така че ни последвайте в Mixcloud. Нулевият брой, в който си говорим „Как Цар Футбол превзе България“, можете да слушате отдолу или да си свалите на mp3-ка – тук.

Още спорт в Клин/Клин: 

КАК УЧЕНИЧЕСКИЯТ СПОРТ СТАНА ЖЕРТВА НА ДЪРЖАВНИЯ PR

СНОУБОРДЪТ ПРЕЗ 90-ТЕ – КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО? (ВИДЕО)

ИЗЧЕЗНА ЛИ РОМАНТИКАТА ВЪВ ФУТБОЛА ИЛИ ПРОСТО СИ ОСТАРЯЛ?

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете Константин Мравов в Patreon!