Автор: Иван Грънчаров

 

За Слави гласуваха близо половин милион, предимно млади хора. Аз обаче познавам само петима от тях. Млади момчета, родени през т.н. Демокрация. В непринуден разговор един по един съм ги питал един и същи въпрос и получих от тях почти един и същи отговор.

Викам: „Добре де, Слави е пич и вие ще гласувате за него, но ако например утре Турция нападне България, вие ще отидете ли да се биете и да защитавате България (никой от тях не е служил войник и дори не е стрелял с автомат)? Нали ви пее и патриотични песни, защо тогава слушате само чалга?“

Отговорът беше приблизително един и същ: „Чичо Иване, ти на кой свят живееш! Каква Турция, каква война? Има си НАТО, а и Турция е в НАТО!?“ А на отговора ми, че НАТО не спаси Кипър и Армения, ми казаха, че си измислям. Но аз все пак настоявах и приблизително ми казаха следното:

„Ние не искаме да воюваме, а да живеем. Ако тук стане напечено, ще отидем там, където е спокойно. Не обичаме оръжията, а парите. Да воюват глупаците и идеалистите. Ние сме прагматици.“ Ами родителите ви, близките? На този въпрос не получих отговор. Когато слушах всичко това, си помислих – какво заслужават тези млади наивни момчета? И докато се чудех, се сетих за онази песен на Слави- „Ще ти скъсам гъза!!!! Може би точно това заслужават?! А какво наистина ще им донесе Слави? Ами то му е татуирано на гърба. Просто, трябва да се поинтересуват!

Днес в България живее безродно, безпросветно и безотговорно чалга поколение и то служи за тор на отровни плевели като Слави Трифонов, Борисов, Христо Иванов, Мая Манолова и още много други политически шарлатани. Те ще си печелят парите на гърба на тези ослепени наивници, които се смятат за тарикати и хитреци, но ще бачкат за жълти стотинки, или ще висят на борсата, а шарлатаните дори и няма да ги забележат от скъпите си джипове.

Какво, като са свалили Бойко? Между него и Слави няма абсолютно никаква разлика. Навремето великият Апостол беше казал: „Целите сме се опарили , но не се научихме да духаме“. Тези, сегашните, ако са се научили да духат, то е в оня, циничния и порнографски смисъл на тази дума.

Казано на днешен език: „Слепи гладни кутрета, готови да тръгнат след всеки, който им покаже мръвка отдалече! Човешката глупост се плаща с мизерия! И не само духовна.

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете КлинКлин в Patreon!