„МузиКЛИНика“ е скромно пространство за ритми в рамките на Клин/Клин. В него най-вече ще ви сглабяме по някой плейлист, който да придружава делничното безпокойство и самосъжаление, петъчно-съботното нацокване и неделния махмурлук.  Носталгия, трендсетинг, любов.

 

***Следвайте МузиКЛИНика в Спотифай***

 

Тази седмица в рубриката поглеждаме не много назад, само към изминалия октомври с някои от най-пресните тракове, част от цели чисто нови албуми, излезли през месеца на бирените фестивали с едрогърди сервитьорки.

С други думи – in case nobody woke you up when September ended.

deM atlaS – ‘Bad Actress’

Джошуа Търнър се обръща за успокоение към музиката, когато родителите му се карат, както и изучава атласа, за да си представя, че е на друго място. Търнър вече е пораснал, но детските убежища продължават да играят определяща роля в живота му. В свободното си време той рисува карти за забавление, а под псевдонима deM Atlas композира емоционално заплетени хип-хоп записи, насочени към слушателите, които се нуждаят от някаква звукова утеха.

Новият му албум „Лоша актриса“ е определен като “кулминацията на крещящата творческа персона”, която Търнър развива от тийнейджърските си години. Той успява да затвърди мястото си в процъфтяващата рап сцена в Минеаполис като част он независимия епичен лейбъл – Rhymesayers Ent. „Лоша актриса“ (‘Bad Actress’) идва от невъзможността на Търнър да крие истинските си чувства.

 

 

Beres Hammond  – албумът ‘Never Ending’

На 63 г. реге легендата си остава пълен с енергия и пусна нова тава на 11 октомври, която става номер  1 за една седмица в реге класацията на Билборд. Очаква се видео и на трака ‘Land of Sunshine’. Мисията на артиста, както той сам я описва, е да озари с щастие най-тъмните кътчета на ума ви.

 

Greta Van Fleet –  ‘Anthem Of The Peaceful Army’

 

Споменахме за тези момчета във втория брой на рубриката – Фарук от друга планета – тъй като те връщат в славните времена на Led Zeppelin. Това е дебютният им албум, който напълно задоволява очакванията на феновете им, които се влюбват в тях едва през изминалата 2017 г. Заявката е изпълнена, очакват ни/ги велики моменти.

 

Nao – албумът ‘Saturn’

Вторият албум на изпълнителката, абсолютна чаровница от източен Лондон и твърде подходяща за почивка, неделен ден, дори цигара/бира време. Изпълнителката налага термина ‘wonky funk’, за да опише собственото си звучене – реално музиката й е смесица от стиловете фънк, R’n’B, соул и поп.

 

Atmosphere – ‘Mi Vida Local’

 

Една от причините за съществуване на по-горе посочения независим лейбъл Rhymesayers Entertainment са неоспоримо Atmosphere.

Както подсказва името, ‘Mi Vida Local’ е силно фокусиран върху мястото, където е създаден – южен Минеаполис – където Slug и Ant работят неуморно в своите „красиви мазета“, прецизирайки звука си неуморно.

Това може да е най-добрият албум на Atmosphere! Това, от което те имаха нужда да направят сега и точно това, от което има спешна нужда техният слушател. Албумът е за битката за намиране на щастие, която никога не свършва – дори и след като купиш своя къща и имаш художествената свобода да правиш рап записи вече като баща. Изводът е, че има едно определено щастие, което може да се намери само в борбата.

 

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете Стела Михайлова в Patreon!