От коя Европа чакаме помощ? От фондация „Конрад Аденауер“ и „Ханс Зайдел“ ли? Които създадоха ГЕРБ и дадоха европейския облик на тази крадлива шайка?

От либе Меркел ли? Която срамежливо се усмихва до Борисов и го хвали?

От Европейската комисия ли? Където Юнкер доскоро залиташе и прегръщаше премиера като стар приятел по чашка?

От ЕНП ли? Където Доналд Туск обяви подкрепата си за правителството?

От либералите в Европейския парламент ли? Чийто лидер издигна Доган в блюстител на закона и европейските ценности?

От АЛДЕ ли? Където Ханс ван Баален нарече протестиращите екстремисти?

Истината е, че ГЕРБ и останалите вероломни организации, предрешени като партии, са удобни на ЕС. Стига Съюзът да си затваря очите за съвсем законното ограбване на еврофондовете, българските политици ще подкрепят в европарламента който и каквото пожелаят от тях.

А страната ни ще продължава да изпълнява основната си функция на магистрала и резерв на работна ръка за Европа.

Нищо лично, просто бизнес. Нека не забравяме, че ЕС започна като икономически съюз, а опитите му да наложи общи ценности и морал се провалят заради алчността и  безгръбначието на неговите политици.

За съжаление, Брюксел не осъзнава, че разпадането на българската демокрация е симптом на разпадането на ЕС.

Не днес, не утре, дори не след година, но вярата в идеята на ЕС е разклатена. Това е истинската трагедия, защото от най-великото политическо творение в историята на човечеството, Европейският съюз започва да изглежда все повече като ненужна, морално остаряла и прогнила бюрокрация, която сама финансира собствените си погубители в България, Унгария, Полша, Румъния, Словения и много други места.

Помощ няма да дочакаме оттам. Трябва да се справим сами, а след това да помогнем и на ЕС да си стъпи на краката и да се изпълни отново с вярата и общия морал на Европейската цивилизация, които в последно време се превърнаха в думи, отпечатани на европейските банкноти.

Още коментари и интервюта от „По острието“ може да чуете във Facebook, Spotify, iTunes, Anchor и YouTube.

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете Калоян Константинов в Patreon!