КлинКлин получи престижна номинация за „Най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа“ от Фондация „Биоразнообразие“. През месец март публикувахме обширен материал за Банско, наречен „Банско – последната крепост на олигархията“. Авторите  Боряна Ангелова – Игова и Кирил Беспалов правят подробен анализ на ситуацията, описвайки борбата за НП Пирин през годините и ролята на управляващите в нея.

„Един от най-важните и интересни моменти в статията е находката на журналистите, които успяват да запишат, макар и анонимно, мнението на представител на местния бизнес. Той разкрива до край безизходицата, в която са изпаднали местните бизнесмени и разбива на пух и прах мита, че те подкрепят действията на Юлен и борбата за втора кабинка“, пишат от Фондацията.

Благодарим за оценката!

Журито реши да даде две първи награди на предавания на Нова телевизия, разкриващи злоупотреби в горските стопанства и незаконни сечи. Награда получи Марин Николов от екипа на предаването „Разследване“  за изключителната смелост при изобличаване на връзката между дървената мафия и местните политически структури и Господари на ефира за серия от репортажи, посветени на чувствителната за всички ни тема: незаконна сеч и особено скандалния случай в държавното горско стопанство в Айтос.
Награда на публиката: Десислава Лещарска за „MythBusters: Зелените милиони“ – със 176 гласа тя  спечели  заради разследването си на схемата, по която се прави кампанията за Черен ПР срещу природозащитното движение и разкритието, че „информацията за „фрапантните злоупотреби“ е лесно проверима с няколко клика на мишката, но целта на „скандалните разкрития“ никога не е била истината, а насаждане на омраза срещу определени природозащитни организации“.

 

 

 

Хареса ли ви тази статия? Подкрепете КлинКлин в Patreon!